Evet, bu satırları yazarken benim de yanı başımda tekrar kullanılabilir su şişem duruyor. Oturduğum yerden görebildiğim kadarıyla, Mashable Türkiye’den tüm ekip arkadaşlarım için de geçerli bu durum: Hemen her masada BPA’sız, farklı renk ve boyutlarda su şişeleri duruyor. Tek ortak yönleri, ‘pet şişe’ olmamaları.
Ancak biraz sonra okuyacaklarınız, onlara bakışınızı değiştirebilir. O yüzden, eğer susadıysanız büyük bir yudum almanızı öneririm. Hatta susamadıysanız da için, ihtiyacınız olacak!
Dünya’da yaşanan kirlenme krizine karşı, çevreyi koruyan bir çözüm olarak görülen bu şişeler, içlerinde sayısız bakteri de barındırabiliyor. Bu şişelere dair yapılan araştırmaların sonuçlarını mideniz kaldırmayabilir! (Çünkü bakteriler sindirim sistemi problemlerine yol açıyor, nasıl bağlantı ama!)
İşe haberin en vurucu noktası -clickbait ya da tık tuzağı haberciliği olarak da bilinir- ile başlayalım: Bu şişelerde, bir klozet kapağından 40 bin kat daha fazla bakteri olabiliyor. Tam da bu yüzden, kimi uzmanlar onları “taşınabilir Petri kabı” (bakteri üretmekte kullanılan kaplar) olarak adlandırıyor.