Makarna pişirirken sağlığınızı tehlikeye atmayın! Tuz ne zaman eklenmeli? (4 kritik öneri)

Tuzsuz makarna için İtalyanca’da ‘sciocca’ kelimesi kullanılıyor ve bu kelime aynı zamanda ‘saçma’ anlamına da geliyor. Sonuçta tabağın lezzetini artıran en önemli unsur tuz, ancak onu yanlış zamanda eklemek sağlığınızı tehdit edebilir.

ABD’de, Columbia’daki Güney Carolina Üniversitesi’nden bilim insanları musluk suyunun içerisindeki kimyasalları analiz etti ve az miktarda dezenfektan buldu, ki bunlar tuzla karıştığında tehlikeli yan ürünler yaratabiliyor. İyotla işlenmiş dezenfektan yan ürünleri (DBP) olarak bilinen maddeler kansere, karaciğerde hasara ve sinir sisteminde bozulmaya sebep olabiliyor.

Bilim insanlarından oluşan ekip, dört basit adımda bu zararlı bileşenleri makarna tabağınızdan uzak tutma ve azaltmanın yolunu açıkladı.

Daha önceden yapılan çalışmalar buğday ununun, iyotlu sofra tuzu içeren musluk suyuyla ısıtılmasının, sağlığa zararlı iyotla işlenmiş dezenfektanları ortaya çıkardığını göstermişti. Ancak bilim insanları o zaman bunu gerçek yemekler ya da evde pişirme yöntemleri ile test etmemişti.

Yorum yapın

moz ahrefs arama motoru halkalı escort avrupa yakası escort şişli escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort şirinevler escort ataköy escort avcılar escort esenyurt escort dörtlü çalışma masası karşılama bankosu makam koltukları çalışma masaları çalışma masası ofis koltuğu kudret narı bizop betpuan hitbet betsat milanobet cloudbet betwinner afyon reklam kedi maması brawl stars elmas hilesi youtube abone hilesi superbetin süperbahis bahis forum giriş adresi catering tiktok volgers kopen köpek maması pet shop zulfiqar sword imajbet giriş fantezi giyim yatırım şartsız deneme bonusu veren siteler instagram takipçi satın al takipçi satın al instagram beğeni satın al smm panel granit tencere seti --oyun indir bahis forum onwin irc forum ircforumları irc forumu propolis